JEG KLØØØR!

Kulden er kommet og da kommer min "kjekke" hudsykdom, eller hva jeg skal kalle det. Elveblest.
Ca. 24/7 klør jeg over hele kroppen. Jeg våkner på natta av at jeg klør, og har et par ganger klødd meg selv så mye at det begynte å blø. Herligt altså...

Litt informasjon om "sykdommen"

Elveblest (urticaria, urtikaria) er en hudlidelse som karakteriseres av lyserøde, kløende utslett og vabler som flytter seg rundt på kroppen. Elveblest kan være akutt eller kronisk, og skyldes ofte at huden reagerer på kjemiske eller fysiske stimuli. Man kan finne den utløsende årsaken til utbrudd av elveblest, men svært ofte forblir årsaken ukjent.

Jeg vet selv ikke så mye om elveblest, annet enn at det ikke er spesielt kjekt. Jeg klør veldig mye på vinteren, og en del på sommeren også. Tingen er jo at man som oftest er alergisk mot noe som gjør at du reagerer. jeg er alergisk mot støv. Støv, har vi mye av her hjemme, siden vi har tre katter og tre hunder. Dyr tiltrekker seg støv.

Elveblest kan også utløses av fysikalske stimuli som trykk, kulde, sol og i svært sjeldne tilfeller, vann
Jeg tror nesten jeg reagerer på alt dette..?

Når jeg fant ut at jeg hadde elveblest:

Jeg husker ikke hvor gammel jeg var, men det var en godt stund før tenårene. Jeg hadde klaget til min mor i flere år om at jeg klødde, og vi fant ut at vi måtte jo sjekke dette tilslutt, siden det virket som at jeg klødde mye mer enn vanlig. Vi satt på på venterommet i hver sin stol. Jeg lente meg godt tilbake.
Legen sa at jeg skulle få komme inn, og det gjorde jeg. "Kan du trekke opp t-skjorten din slik jeg kan se på ryggen din?" Veldig usikker, gjorde jeg som han sa. Han sto bak meg og det tok ikke lange tiden før han spurte "Har du sittet inntil en stol nå nettopp?" Selvfølgelig hadde jeg jo det, så jeg sa at det hadde jeg. "Jeg kan se dette.... Du har hovnet opp på store deler av ryggen din" Vi snakte litt og han sa at han skulle sjekke meg for denne elveblesten. Hva det var, hadde jeg jo ikke peiling på. Jeg syntes bare det hørtes ekkelt ut. Han skrapte meg på ryggen, og så hvordan det "utviklet" seg, og da fortalte han at jeg hadde elveblest. Jeg fikk medisiner for det, noe jeg var veldig glad for, men jeg gikk ikke på det lenge, pga det gjorde meg så forferdelig trett. Jeg sluttet, og kjente ikke så mye av det på noen år, men nå, hver sommer og vinter, kommer det sterkt igjen.

IRH!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

~~~~Kristin~~~~

~~~~Kristin~~~~

19, Stavanger

Kristin 19år. Elsker å skrive om alt og ingenting... Har verdens beste mamma, og verdens beste hund. Elsker gode filmer og gode bøker. Har depresjon, som det kan hende jeg skriver litt om(pluss tillegsproblemer som kommer med depresjonen)... er ikke gravid, har ikke masse penger å bruke på nye klær... Rock & metal <3

Kategorier

Arkiv

hits