Hvil i fred, Buffy

I går, litt etter at jeg kom hjem fra skolen, hørte jeg en skraping på døren fra badet. Jeg visste med en gang at det var en av kattene, så jeg skreik "SLUTT!". Etter et minutt, fortsatte dette igjen, så jeg gikk bort og slo i døren. Siden kattene måtte være i den ene delen av leiligheten, prøver jeg å få dem til å slutte å klore på dørene, slik at de ikke blir ødelagte. Jeg åpnet døren, og på gulvet, lå den ene katten min Buffy, på magen. Jeg merket da med en gang at noe var galt.
Jeg bar henne ut i stuen, for å se om hun ville stå på beina sine. Vanligvis gjorde hun motstand når vi bar henne. Ikke denne dagen. Jeg satt henne ned, og da var det vanligt at hun sprang litt fort vekk fra meg. Dette gjorde hun heller ikke. Hun satt på rumpa og så helt tom ut i øyene. Etter noen sekunder, begynte hun å gå. Jeg la da merke til at hun haltet, pluss at hun lente seg mer og mer ut til den ene siden. Hun la seg ned. Jeg gikk bort til henne å klappet henne. Hun prøvde å mjaue, men det kom lite ut. Hun gikk bak sofaen, å lå der i noen sekunder, før hun reiste seg igjen. Jeg merket at noe var alvorlig gale. Jeg ringte mamma. Hun tok ikke telefonen. Jeg ringte søsteren min og spurte om hun kunne komme bort hit, kjøre meg til dyrlegen og betale, siden jeg ikke har et øre på kortet. Mannen hennes hadde bilen, så det var ikke så lett. Jeg tok da Buffy i buret, og hun gjorde lite motstand. Jeg ringte Taxien og ba de komme å hente meg, og at jeg hadde katt i bur. Ja, de skulle komme. Jeg var usikker på om katten enda levde, siden når jeg sa navne hennes, reagerte hun ikke, men så på det samme stedet hele tiden. Jeg merket at hun pustet litt, men ikke mye.

Når jeg da var oppe hos dyrlegen, var jeg fortvilet. Ingen mamma hadde jeg fått tak i, og jeg visste ikke noenting om hva det kunne være. Jeg fortalte hvordan formen hennes var, og de spurte meg litt faktaspørsmål, som jeg ble skuffet over at jeg ikke kunne svare skikkelig på. Jeg ble me inn når de undersøkte henne. Hun lå rolig på benken. De kunne se fort at hun var VEEELDIG dehydrert. De fant også fort ut at hun hadde store smerter i bukspyttjertelen. Hun hadde også noen klumper i magen. Jeg lurte på hva som kunne forårsake dette, og de sa det kunne være kreft. Rett etterpå, fikk hun smertestillende, og de tok henne med inn i et varmt rom. Endelig ringte mamma jeg, og jeg forklarte hva som hadde skjedd. Hun var uheldigvis langt vekke, men hun satt seg fort i bilen. Jeg ringte søsteren min, og besteveninnen min, mens jeg ventet på moren min. De på dyreklinikken, ville snakke med henne om hva de skulle gjøre. Jeg ventet redd på at moren min skulle komme inn. Når hun endelig kom, forklarte de alt, og sa også at det var stor sjans for nyresvikt. moren min og damen som hjalp, ble enige om at de skulle la henne ligge hos dem til neste morgen, for å så se hva de skulle gjøre. Jeg og mamma gikk triste hjem.

På skolen satt jeg bare å ventet på telefonen. Jeg ville virkelig at de skulle fortelle at hun hadde det bra, men følte ikke at hun hadde blitt noe bedre, isåfall, veldig lite. Mamma ringte. Hun var død. Hun sovnet stille inn. Jeg begynte å gråte. Heldigvis var det ikke mange rundt meg.

Buffy, du var alltid stille, og ligte å være for deg selv. Meg og mamma savner deg, og det er trist at ingen andre ble kjent med deg. Du var en kjempenydelig katt. takk for 10år sammen... <3

2 kommentarer

Pixie J

22.jan.2011 kl.14:43

10 gode år me dere.

rip buffy

Mamma Hill 91 - stolt tobarnsmor

24.jan.2011 kl.21:36

SV: Det er det, men ja, HÅPER SELV JEG ALDRI FÅR UTLAGT TARM. huff, men skjer det så håper jeg at jeg får en posetiv opplevelse! Men, man kan aldri vite maksimalt om det vis ikke faktisk opplevere det (kan fint unngå den delen)

Skriv en ny kommentar

~~~~Kristin~~~~

~~~~Kristin~~~~

20, Stavanger

Kristin 19år. Elsker å skrive om alt og ingenting... Har verdens beste mamma, og verdens beste hund. Elsker gode filmer og gode bøker. Har depresjon, som det kan hende jeg skriver litt om(pluss tillegsproblemer som kommer med depresjonen)... er ikke gravid, har ikke masse penger å bruke på nye klær... Rock & metal <3

Kategorier

Arkiv

hits